Sportsbalm sportverzorging

SPORTSBALM FOR THE BEST SPORTS FEEL

Sportvoedingswinkel.nl heeft niet alleen sportvoeding in het assortiment want iedereen die aan sport doet, weet hoe belangrijk de juiste spierverzorging is. Optimale verzorging van spieren en pezen helpt je om blessures te voorkomen, beter te presteren en sneller te herstellen na een wedstrijd of training.

Daarom gebruiken veel sporters de spierverzorgingsproducten van Sportsbalm en hebben wij deze dan ook in ons vaste assortiment.

WAT SPORTERS WILLEN

De producten van Sportsbalm zijn ontwikkeld met medewerking van topsporters, verzorgers en bewegingswetenschappers. Sportsbalm wil de beste oplossingen bieden voor vragen waarmee iedere sporter, van recreant tot topsporter, te maken heeft. Zoals:

 

  • Hoe kan ik mijn spier juist verzorgen bij diverse type weersomstandigheden?
  • Wat kan ik doen om blessures te voorkomen?
  • Hoe kan ik beter presteren?
  • Hoe ik mijn herstel bevorderen na de inspanning?

 

TOTALE VERZORGING

Met de producten van Sportsbalm heb je onder alle omstandigheden de optimale oplossing tot je beschikking.

Kies de ideale toepassing uit een van de vier Sportsbalm Series:

 

Red Performance Warming – Verwarmde spieren in koude omstandigheden Red Performance Warming

sportsbalm-red-series

 

 

De Sportsbalm Red Performance Warming Series helpt om spieren en pezen voor te bereiden, te beschermen en optimaal te laten functioneren bij het sporten in koele, koude en natte weersomstandigheden.

Spieren en pezen verwarmen

De producten uit de Red Series verwarmen de spieren en pezen zodanig, dat deze zelfs onder extreem  koude en natte omstandigheden optimaal kunnen functioneren. De actieve ingrediënten hebben een  gerichte dieptewerking en brengen het bloed niet naar de oppervlakte (de huid wordt niet rood).

Doorbloeding stimuleren

De verwarming van de spieren en pezen zorgt voor de optimale aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen (CO2). De doorbloeding van het bloed naar de actieve spieren wordt gestimuleerd, waardoor de spieren en pezen goed zijn voorbereid op de inspanning.

Langdurige werking 
De producten uit de Sportsbalm Red Series hebben een langdurig verwarmende werking.  De ademende ‘filmlaag’ sluit de poriën niet af, waardoor de huid op een natuurlijke manier blijft functioneren. Voor de optimale werking het product 15–30 minuten voor de inspanning inwrijven.

 

Yellow Performance – Warming-up in milde en warme omstandigheden

sportsbal-yellow-series

De Sportsbalm Yellow Performance Series helpt om spieren en pezen voor te bereiden, te beschermen en optimaal te laten functioneren bij het sporten in milde en warme weersomstandigheden.

Warming-up

Een goede warming-up van de spieren is altijd belangrijk. Bij milde en warme weersomstandigheden hebben de spieren te maken met warmte van buitenaf. Hierdoor wordt de huiddoorbloeding gestimuleerd en wordt er bloed onttrokken aan de presterende spieren en pezen.

Doorbloeding stimuleren

De Sportsbalm Yellow Series stimuleren de doorbloeding in de belaste spieren, waarbij de doorbloeding in andere organen en de huid op een verantwoorde manier wordt gereduceerd.  Er ontstaat een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen (CO2), waardoor er minder kans is op verzuring, stijfheid en spierpijn.

Langdurige werking

De producten uit de Yellow Series hebben een langdurige  werking.  De ademende ‘filmlaag’ sluit de poriën niet af, waardoor de huid op een natuurlijke manier blijft functioneren. Voor de optimale werking het product 15–30 minuten voor de inspanning inwrijven.

 

Green Recovery Series – Goede verzorging en sneller herstel na het sporten

sports-balm-green-series

De Sportsbalm Green Recovery Series ondersteunen snel herstel na het sporten. De producten verzorgen de vermoeide en gevoelige spieren en zijn geschikt voor toepassing onder alle weersomstandigheden.

Afvalstoffen

Na het sporten valt het intensieve pompen van de spieren weg, waardoor de afvalstoffen niet meer goed worden afgevoerd. Als ze ook nog eens zwaarbelast zijn, ontstaat er al snel een ophoping van afvalstoffen in de spieren. Daarnaast kunnen bij zware belasting scheurtjes en knopen in de spieren ontstaan: allemaal zaken die het spierherstel in de weg staan.

Gerichte behandeling

Met de producten in de Sportsbalm Green Series kunnen zwaarbelaste en gevoelige spieren gericht worden behandeld. De doorbloeding wordt bevorderd en Green Series producten helpen bij stijve en stramme spieren, pezen en gewrichten.

Voor elke probleemzone

Elk product in de Green Series heeft een specifiek eigen samenstelling van werkzame ingrediënten. Hierdoor kunnen alle probleemzones effectief worden behandeld.

 

 

Blue Series – Bescherming tegen wrijven, schuren en irritatie

sportsbalm-blue-seies

De Sportsbalm Blue Series beschermt de huid tegen wrijvingen tussen huid en kleding, schuurplekken of irritaties die tijdens het sporten kunnen ontstaan. De producten beschermen de lichaamsdelen die hier gevoelig voor zijn.

Huidfuncties beschermen en ondersteunen

De Sportsbalm Blue Series bestaat uit twee huidbeschermende producten. Elk product heeft een specifiek eigen samenstelling van werkzame ingrediënten, waardoor de probleemzones effectief worden behandeld. Pijnplekken en huidirritatie verminderen en verdwijnen en de huidfuncties worden gericht beschermd en ondersteund.

 

Sportsbalm producten zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen en stimuleren de natuurlijke processen in het lichaam. Bij het voorgeschreven gebruik zijn de producten volkomen veilig voor mens en milieu.