DOPINGAUTORITEIT

Wanneer je aan wedstrijdsport doet, wil je natuurlijk dopingvrij zijn. In 2003 is het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) opgezet. Het systeem biedt fabrikanten van voedingssupplementen de mogelijkheid om tegen betaling hun supplementen te laten controleren. Deze controle gebeurt per batch.

Een batch is een partij sportvoeding of supplementen die in een keer is gemaakt. De verpakkingen uit deze partij krijgen allemaal hetzelfde batchnummer. Deze vind je op het etiket, vaak dicht bij de houdbaarheidsdatum (THT-datum) .

De ‘schoon bevonden’ product-batchcombinaties worden in de NVZT-lijst. Je kunt deze NZVT-lijst raadplegen via de website https://www.dopingautoriteit.nl/nzvt . Zo weet je precies welke batch van welke voedingssupplementen zijn gecontroleerd. De NVZT raadt aan dat de topsporters alleen deze voedingssupplementen gebruiken.

Daarmee kun je het risico op het ontstaan van een positieve dopingtest door het gebruik van voedingssupplementen maximaal minimaliseren.

Wanneer je een bepaald product(en) met een specifiek batchnummer wilt aanschaffen dan kun je contact opnemen met onze klantenservice (klantenservice@sportvoedingswinkel).