Slimme tip! Ga voor de juiste loopschoenen

Het maakt niet uit of je doel is om een ​​marathon van minder dan 3 uur te lopen of om 5 uur te pauzeren, elke hardloper moet wat tijd investeren in het kiezen van de juiste schoen. Je keuze van hardloopschoenen kunnen het verschil betekenen tussen blessurevrij hardlopen of regulier hardlopen uitstapjes naar de fysio. Volg bij het kiezen deze vijf eenvoudige regels:

  1. Schaf een paar goed gedempte schoenen aan – je voeten krijgen in de loop van de tijd veel te verduren tijdens trainingen en sportieve uitdagingen. Een paar met goed gedempte schoenen beschermen je benen en voeten en helpen je blessures te voorkomen.
  2. Vraag advies – als je je eerste paar hardloopschoenen voor meerdere jaren koopt, ga dan naar een hardloopspeciaalzaak en vraag advies aan een expert. Dit advies is gratis en na een “loopanalyse” zullen ze het meeste paar schoenen voor je vinden. Welke zijn afgestemd op je specifieke looppatroon.
  3. Kwaliteitsmerk – de meeste merken sport merken bieden zeer verschillende producten, kies dus een merk welke gespecialiseerd is in hardlopen.
  4. Probeer ze uit– probeer ze uit en als ze niet prettig voelen na een paar runs zijn ze misschien niet geschikt voor jou. De meeste goede hardloopschoenenfabrikanten heb een terugbetalingsregeling na de aankoop (vraag hier om tijdens de aankoop).
  5. Sokken – Het maakt niet uit hoe goed je schoenen zijn. Een goed paar sokken is geen overbodige luxe. Zo maak je de kans kleiner op het krijgen van blaren tijdens je langere trainingssessies.
sportvoedingswinkel.nl
Average rating:  
 0 reviews