Schaatsen Sprint

Wedstrijddag

Ontbijt:

Eet 2-3 uur voor aanvang een goed ontbijt, rijk aan koolhydraten en voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) en laag in vet en zout.
Neem als ontbijt wit brood met jam, banaan en/of mager vleesbeleg (kalkoen, kip, rosbief – niet vet en niet zout). Drink fruitsap en/of thee, eventueel met honing en eet 1 stuk fruit (bij voorkeur banaan of trosje druiven, bessen). Eventueel kommetje magere yoghurt met jam. Je kan tijdens het ontbijt 1 of 2 schepjes een Carbo Loader toevoegen aan je dranken en of yoghurt.

30 minuten vóór wedstrijd

hypotonic sports drink
Het is belangrijk om gedurende de gehele voorbereiding voldoende te blijven drinken om vocht, koolhydraten en mineralen en electrolyten aan te vullen. Drink niet te veel. maximaal 150 ml Hypotonic Sports Drink 30 min. voor de start.

Energy geldrink
Neem 5 minuten voor de wedstrijd een Geldrink. Bij voorkeur met cafeïne.
De geldrink heeft een unieke koolhydraatverhouding voor een optimale energieopname. Daarnaast bevat het weinig glucose waardoor er geen sterke insulinepiek is en je bloedsuikerwaarde stabiel blijft.

Tussen 2 wedstrijden

Hypotonic sports drink
Het is belangrijk om gedurende de gehele wedstrijddag voldoende te blijven drinken om vocht, koolhydraten en mineralen en electrolyten opnieuw aan te vullen.

Energy bar
Energy Bars bevatten 70% koolhydraten en bevatten weinig vet. Dit maakt de repen ideaal voor gebruik zowel voor als tijdens de inspanning. Een energybar bevat ook eiwit en dat is belangrijk voor een snelle opname van de koolhydraten in je spieren en herstel van spieren.
Neem 1 reep (55gram) tussen de races door, het geeft energie voor ongeveer 60minuten.

Long lasting energy drink
Ideaal tussen 2 races, wanneer je lichaam meer moeite heeft met het verwerken van vast voedsel. In plaats van vaste voeding (repen, brood, banaan) kun je dan kiezen voor vloeibare voeding. Long Lasting Energy drink levert dezelfde energie als 3 bananen. Het is een kant en klare drank en het geeft je de energie van een gel en kent de voordelen van een sportdrank.

Na de wedstrijd/training snel herstellen!

Total hydration of hypotonic sports drink
Na de wedstrijd en training moet je zorgen dat je snel en goed herstelt, zodat je op tijd weer fit bent voor een volgende prestatie. Hydratatie is belangrijk voor het op peil houden van je vocht- en mineraal gehalte. Drink minimaal 500 ml Total Hydration of Hypotonic Sports Drink.

Recovery drink
Na een zware training of wedstrijddag is de energievoorraad in je spieren behoorlijk verminderd. Om je voorraad aan te vullen is het belangrijk om koolhydraten te gebruiken na het sporten. Wanneer je koolhydraten combineert met eiwit wordt de opname in je spieren versneld. Dit zorgt voor een snel herstel zodat je lichaam klaar is voor de volgende training/wedstrijd. Behalve het versnellen van de opname van koolhydraten, helpt eiwit ook bij het herstellen van spierschade.
Dus… om je conditie te optimaliseren is het belangrijk om goed en snel te herstellen. Zo kun je de volgende training of wedstrijd weer met een voorsprong beginnen en kun je je conditie verder uitbouwen. Neem je herstelvoeding direct (binnen 45 minuten) na de inspanning, dan haal je het meeste rendement uit je voeding.