VOEDINGADVIES VOOR DE BEKLIMMING VAN DE ALPENREUZEN

Het is erg belangrijk om goed na te denken over je voeding en sportvoeding tijdens lange alpenbeklimmingen op de fiets, aangezien deze inspanningen veel van je lichaam vergen. Hier zijn een paar tips:

Voeding:

  1. Kies voor complexe koolhydraten zoals volkoren producten, quinoa, zoete aardappelen en havermout als basis van je maaltijden. Deze zorgen voor langdurige energie.
  2. Eet voldoende eiwitten om je spieren te ondersteunen en te herstellen. Denk aan magere vleeswaren, vis, eieren, zuivelproducten en plantaardige eiwitbronnen zoals peulvruchten.
  3. Zorg voor voldoende gezonde vetten, zoals avocado, noten, zaden en olijfolie. Deze helpen je lichaam om energie te verbranden en te absorberen.
  4. Eet regelmatig kleine maaltijden en tussendoortjes om je energiepeil op niveau te houden.

Sportvoeding:

  1. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven tijdens de klim. Neem voldoende water mee op je fietstocht en drink regelmatig kleine slokjes.
  2. Gebruik koolhydraatrijke sportdranken of gels tijdens de beklimming om je energiepeil op niveau te houden. Zorg ervoor dat je deze regelmatig inneemt, bijvoorbeeld om het half uur.
  3. Neem ook wat zoutoplossing mee om je elektrolyten aan te vullen, vooral als het warm weer is en je veel zweet.
  4. Na de beklimming is het belangrijk om voldoende eiwitten en koolhydraten te eten om je spieren te herstellen en aan te vullen.

Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende voedingsmiddelen en sportvoeding om te zien wat het beste voor jou werkt tijdens de grote alpenbeklimmingen op de fiets. Luister goed naar je lichaam en pas je voeding en sportvoeding hierop aan. Veel succes met je beklimmingen!