MENTALE TIPS OM SNELLER TE LOPEN

Wil je sneller lopen of wil je een “dip” te boven komen. Wij vonden 2 tips die in meedere onderzoeken naar voren kwamen als mentale hulpmiddel. Wij testten deze uit en ja het werkt!

1.Leid jezelf af. Studies wijzen uit dat je je tempo langer kan aanhouden als je afgeleid wordt van de inspanning die je levert. En je kan jezelf makkelijk afleiden door je te focussen op iets repetitiefs. Tel bijvoorbeeld het aantal mensen dat je onderweg tegenkomt of het aantal rode auto’s.

Extra tip!! Dit trucje is dus ook perfect toepasbaar op langere duurlopen.

2.Simuleer een wedstrijdsituatie. Je loopt haast altijd sneller tijdens wedstrijden. Door zo’n wedstrijdsituatie te simuleren tijdens een training, kan je ook op momenten waarop je alleen loopt, je tempo opvoeren. Als iemand voor je loopt, denk dan dat hij een ‘concurrent’ is en probeer hem in te halen. Wanneer er niemand voor je loopt trek dan een denkbeeldige finishlijn waar je denkbeeldige “concurrent” verslagen wilt hebben.

Let op! Dit trucje kan je uiteraard niet elke training toepassen, want niet elke training is een wedstrijd. Maar probeer het eens tijdens het snellere trainingswerk!