LOPEN BIJ SLECHT WEER

Waarom niet lopen tijdens de regen. Geen excuus! Hieronder tref je 3 slimme tips aan, om toch naar buiten te gaan voor een rondje.

1. Trek de juiste kleding aan

Wanneer het regent kan je er voor kiezen om korte en waterbestendige kleding aan te trekken. Doorweekte kleren voelt zwaar aan en dat komt niet ten gunste van het lopen. Wanneer het koud weer kies je het beste voor laagjes kleding waarbij de bovenste laag waterdicht is. Natuurlijk als het koud weer is, adviseren wij “langere” kledij aan te trekken.

2. Pas je loopstijl aan

Als je op de fiets rijdt tijdens de regen pas je ook je rijstijl aan. Je rijdt bijvoorbeeld al rustigere door de bochten. Doe dit ook met het hardlopen, matig je tempo. Daarnaast stap niet in de klassieke fout: om niet te drinken tijdens regenweer. Neem ook tijdens de regen sportvoeding, zoals een energy gel of bidon mee.

3. Focus op de voordelen van lopen in de regen

Een van de voordelen van in de regen te lopen is dat er minder schadelijke stoffen, zoals uitlaatgassen, in de lucht hangen. Daarnaast lopen er minder mensen op de populaire routes. Ideaal om je hoofd leeg te maken en even al je zorgen te vergeten! En vergeet die heerlijke, warme douche of bad achteraf niet. Genieten maar!!