CREATINE in combinatie met sportvoeding

CREATINE in combinatie met sportvoeding 

Geeft je meer explosieve kracht

Waneer je een lange duursport beoefent (wielrennen, moutainbike, hardlopen, triathlon) wordt vooral aandacht besteed aan koolhydraten. Tijdens de inspanning heb je net dat extra beetje meer power nodig om die versnelling aan te gaan of een perfecte eindsprint er uit te persen. Je lichaam zal je fosfaatsysteem aanspreken (ATP, creatine). In je spieren ligt ATP opgeslagen en zal worden aangesproken tijdens de versnelling of eindsprint. Creatine zorgt er voor dat ATP wordt aangevuld. Daarnaast zal de ATP ook worden aangevuld door de verbranding van suikers (kan zuurstof arm of rijk zijn). Echter het nadeel  van suikers zonder zuurstof (aneeroob) is dat er dan melkzuur wordt gevormd. Dit betekent verzuring en dit is een woord wat een duursporter niet wil horen. Verzuren betekent mindere prestaties.

Door creatine in te nemen vertraag je het proces van verzuring vandaar dat vele duursporters werken naar een buffer (ook wel laadfase genoemd). Dit product staat bekend om deze werking, het verhoogt de spiermassa, kracht en het vermogen voor elke duursporter.

Tip:  Het is belangrijk tijdens de laadfase geleidelijk de trainingsintensiteit te verhogen. Het lichaam moet kunnen wennen aan de verhoogde spierkracht. Ook heb je als duursporter het gevoel dat je meer aan kan, bouw de trainingsintensiteit rustig op.

Sportvoedingswinkel.nl levert naast sportvoeding ook creatine van het merk Born.