Waar zijn KOOLHYDRATEN goed voor?

KOOLHYDRATEN

De basisnutritiënten in sportvoeding, duursport met meer uithouding en een beter resultaat met dezelfde inspanning

sportvoeding

Waar zijn KOOLHYDRATEN goed voor?

Koolhydraten geven je in de basis meer energie dus een betere uithouding. Het lichaam is in staat om tijdens je inspanning koolhydraten (samen met zuurstof) om te zetten naar energie. Dus voor dat je aan je inspanning begint. Is het belangrijk om voldoende koolhydraten aan boord te hebben maar dit geldt zeker ook tijdens je inspanning. De voorraad  kan je op peil houden door middel van sportvoeding. Na ongeveer 60-90 minuten van de inspanning raakt de glycogeenvoorraad (de opgeslagen suikers in het lichaam) op en het gevolg zal zijn de uithouding minder zal. Er zal een moment kome ndat de glycogeenvoorraad helemaal op zal zijn (gemiddeld na zo’n 3 uur). Als je dan niet op past staat dan de man met de hamer je op te wachten en komt het er op neer dat het liichaam alleen nog maar op vet kan verbranden.

Door koolhydraten in te nemen met een langzaam afgifte profiel (trage suikers) voor de inspanning (trage suikers hebben meer verteringscapaciteit nodig) kun je je energie langer op peil houden en je concentratie bij de duursport inspanning houden.

Natuurlijk zijn Spaghetti, muesli, druiven en gedroogde rozijnen zijn hiervoor goed geschikt, echter veel duusporter vullen dit aan met een Carbo loader. Tijdens je inspanning zijn supplementen op basis van koolhydraten zoals energie bar, energy gels, sport drank,… aan te bevelen Deze sportvoeding is tevens praktisch in het gebruik.

 

Voor snelle energie!

maxim-instant-energy-gel

Voor een korte en snelle inspanning is het eigenlijk niet nodig tijdens de inspanning koolhydraten aan te vullen. Wil je je energie op peil houden en niet zonder komen te zitten. Neem dan de instant energie mee, dit zorgt voor dat je lichaam snelle suikers op neemt, zodat je de zware momenten goed door komt.

Sportvoedingswinkel.nl, We help you to load New energy