BORN sportvoeding

Logo_Born

BORN SPORTVOEDING

SUPERIOR SPORTS CARE

Wanneer moet je nu welke BORN sportvoeding producten gebruiken? Zie je soms door de bomen het bos niet meer? BORN en Sportvoedingswinkel.nl helpen je graag op weg! Als specialist in sportvoeding voor topsporters heeft Born een sportvoedingsschema’s ontwikkeld voor hardlopen, wielrennen, mountainbiking en schaatsen. Mocht je specifieke vragen hebben, neem dan gerust contact op met ons.

 

WIELRENNEN

Wielrenners zijn de arbeiders van de weg. Hard werken dus! Voldoende vocht en energie binnen krijgen is heel belangrijk om de man met de hamer uit te schakelen. Kijk voor de juiste Born sportvoeding voor Wielrenners,

Voedingsschema wielrenners (cycling)

ALGEMENE TIPS

 • Meerdaagse tochten of wedstrijden: start je herstelproces op zodra je van je fiets stapt!
 • Fietsen bij temperaturen rond de  10 graden Celsius? BORN Warm Up aanbrengen, gevolgd door Protect Oil, zeker bij nat weer.
 • Is het warmer dan 15 graden? Stimuleer dan je spieren nog beter door Start Up of Start Up UV15 vooraf in te masseren voor een betere doorbloeding van je spieren en je hebt mooie bruine benen!

MOUNTAINBIKING

Mountainbikers hebben te maken met intensiteitintervallen en doen bij langere tochten ook aanspraak op hun duurvermogen. Voldoende vocht en energie binnenkrijgen is heel belangrijk om de man met de hamer uit te schakelen. Daarnaast is het zaak om snel te herstellen na een intensieve sprint bergop!

Voedingsschema Mountainbiking

ALGEMENE TIPS

 • Oppepper nodig? Dan moet je zeker BORN Awake Showergel gebruiken als oppeppende ochtenddouche of als verfrissende hersteldouche na een dag van inspanning.
 • Gebruik isotone en energiedranken die goed verdragen worden door maag- en darmen
 • Gebruik energierepen die makkelijk weghappen en gels die lekker wegdrinken
 • Bescherm je knieën tegen kou en regen door een laag Protect Extra aan te brengen.

HARDLOPEN

Hardlopen is een belastende sport voor het lichaam. De schokbeweging zorgt ervoor dat je maag- en darmen het zwaar te verduren krijgen. BORN is zich hier bijzonder van bewust en heeft de producten hier op aangepast.

Voedingsschema hardlopen (running)

ALGEMENE TIPS

 • Water is een goede vochtleverancier, maar de benodigde mineralen om fit, fris en monter te blijven ontbreken. Een isotone dorstlesser als drink bevat deze mineralen wel. Daarnaast blijft BORN Drink lekker en fris smaken.
 • Vermoeide spieren: probeer dan BORN Recovery Relax. Deze spierherstelcrème zorgt voor een sneller herstel van de spieren en bevat verfrissende en revitaliserende ingrediënten. Een echte aanrader!
 • Huidirritatie of blaren? Probeer dan BORN No Friction Cream. Dit product vermindert de huidirritatie door wrijving van bijvoorbeeld de schoen of singlet.

SCHAATSEN

Schaatsen, zeker bij koud weer, verlangt veel van het lichaam. BORN zorgt voor repen die zacht blijven, energiegels die niet bevriezen en verzorgende producten die je lichaam optimaal beschermen.

Voedingsschema schaatse (Speedskating)

ALGEMENE TIPS

 • Drink bij koud weer eerder energiedrank dan isotone drank.
 • Koud weer? Probeer dan BORN Warm Up. Deze spierverwarmende crème met unieke samenstelling stimuleert de doorbloeding van de spieren en geeft een aangenaam warmtegevoel.
 • Bescherm je spieren tegen kou door een extra laag Protect Oil of Protect Extra.

 

BORN is official partner van

Team alpecin

roompot

knwu

 

Alles nog eens rustig nalezen bestel de BORN flyer via klantenservice@sportvoedingswinkel.nl