MAURTEN HYDROGELTECHNOLOGIE

Duursporters hebben altijd moeite gehad om hun lichaam van brandstof te voorzien, en het vinden van veilige, betrouwbare manieren om de prestaties te verbeteren was geen gemakkelijke taak! Sportvoeding is een essentieel onderdeel van atletiek – zonder sportvoeding zouden atleten niet naar hun beste vermogen kunnen trainen of racen. Waarom? Ons lichaam kan slechts een eindige hoeveelheid glycogeen bevatten – de brandstof (meestal koolhydraten) die we verbranden als we bezig zijn met evenementen met hoge intensiteit. Zodra die glycogeenvoorraden uitgeput raken, moeten we ze vervangen. Normaal gesproken gebeurt dit met eten, maar elke 90 minuten stoppen voor een volledige maaltijd is geen optie tijdens een marathon!

Wetenschappers hebben tientallen jaren gewerkt aan het oplossen van het probleem van het vinden van draagbare en eenvoudige manieren voor atleten om de calorieën te consumeren die ze nodig hebben om hun activiteitsniveau te behouden terwijl ze onderweg zijn, en in de jaren zestig ontdekten ze dat het drinken van koolhydraatoplossingen tijdens het sporten en zelfs de prestaties verhogen. Na het combineren van een mengsel van suiker, zouten en limonade werd de eerste sportdrank geboren.

Maar de meesten van ons weten dat koolhydraatrijke dranken, die het aanzien van sport voor altijd hebben veranderd, ook problemen kunnen veroorzaken. Onze magen kunnen niet goed omgaan met hoge suikerconcentraties, wat vaak resulteert in een langzamere maaglediging en maagdarmklachten – en niemand wil buikproblemen op de racedag…

Na jaren van onderzoek ontwikkelde Maurten de ultieme oplossing: een nieuw assortiment sportbrandstoffen die zorgen voor koolhydraatrijke en natuurlijke sportvoeding. Dankzij de nieuwe hydrogeltechnologie van Maurten kan ons lichaam deze producten niet alleen verdragen, maar gebruiken ze ze ook efficiënter, wat leidt tot betere prestaties. Tot slot, tanken was nog nooit zo eenvoudig of voelde beter aan!

HOE WERKEN MAURTEN 160 EN 320 DRANKMIXES?

Dus je staart naar een mooi zakje Maurten Drink Mix – hoe gebruik je het nu? Meng de Drink Mix 320 of 160 eenvoudig met precies 500 ml water en je hebt een vloeibare sportdrank met hoge concentraties koolhydraten. De drank verandert onmiddellijk in een hydrogel wanneer het de zuurgraad van de maag raakt, waardoor de sportdrank soepel door de maag naar de darm kan worden getransporteerd, waar het water, zout en koolhydraten langzaam worden opgenomen. Je krijgt langdurige energie zonder maagklachten. Dat is alles: mix, drink en maak je klaar om de resultaten te voelen!

HOE WERKT MAURTEN GEL 100?

Hoewel Maurten-drankmixen lovende recensies kregen, smeekten veel mensen Maurten om de ultieme transporteerbare brandstofbron te creëren: gels. En Maurten heeft geleverd! Hun GEL 100 en GEL 100 CAF 100 zijn hydrogels, wat in wezen een opneembare oplossing is die vol zit met voorgevormde bundels koolhydraten. De gels zijn gebaseerd op hetzelfde concept als de drankjes, waarbij de hydrogeltechnologie een soepeler transport van koolhydraten door het lichaam mogelijk maakt voor opname. Maar met de GEL 100 wordt de hydrogel-oplossing gevormd tijdens de productie onder exacte omstandigheden, dus het is niet nodig om water toe te voegen of de oplossing te drinken als een sportdrank – pak gewoon en ga voor optimale voeding tijdens al je zwaarste inspanningen!

GELOOF ER NIET ALLEEN OP ONS WOORD…

We zouden de hele dag kunnen praten over de voordelen van koolhydraatinname en brandstofstrategieën, maar als het om Maurten gaat, spreken de resultaten voor zich. Veel “onverslaanbare” hardloop- en wielerrecords zijn onlangs verbrijzeld door enkele van ’s werelds beste atleten, waaronder ’s werelds eerste marathon onder de 2 uur door Eliud Kipchoge! Deze wereldberoemde atleten vertrouwen op Maurten om hun inspanningen aan te wakkeren wanneer ze daarbuiten zijn en alles op het spel zetten – dus wat wordt jouw brandstofstrategie voor de racedag?

sportvoedingswinkel.nl
Average rating:  
 0 reviews