Het voordeel van Peptides in je sportvoeding?

Peptides zorgen voor, direct herstel!

In sportvoeding zie je steeds vaker dat petides worden toegevoegd. Maar wat zijn Peptides nu precies en nog belangrijker: Wat doet dit product eigenlijk.

Peptides is een mix wetenschappelijk ontwikkelde van heel kleine proteïnedeeltjes. Deze zorgen ervoor dat de proteïnen veel sneller naar de spieren worden getransporteerd. Dit in vergelijking met een normaal eiwit. Het grote voordeel van peptides is dat het geheel oplosbaar is in water. Daarom hoeft het niet verteerd te worden en zal daardoor veel sneller in de bloedsomloop en in de spieren terechtkomen.

Dit betekent dat er direct herstel plaatsvindt van de spieren na inspanning maar nog belangrijker ook tijdens je inspanning.

Onderzoeken

Er zijn meerdere onderzoeken bekend over de werking van peptides. Een onderzoek uitgevoerd door onderzoekers uit Maastricht laat zien dat de groep die petides gebruikte een betere eiwitsynthese in de spieren had in vergelijking met de groep die alleen koolhydraten binnen kreeg.

Bij een ander onderzoek met wielrenners bleek dat de combinatie van peptides en koolhydraten beter is voor het herstel en de vetverbranding.

Sportvoedingswinkel levert sportvoeding met een toevoeging van peptides van de merken, Born, Qwin en Peptiplus.