VOORKOM PIJNTJES STEL JE STUUR IN

Het stuurlint wordt vaak gekozen op basis van kleurt het mooi bij het geheel van de fiets. Echter het is een essentieel onderdeel van het algehele comfort tijdens het fietsen.  Stuurlint met extra demping is wat dikker en soms minder handig als je kleinere handen hebt. Maar in veel gevallen kan een goed dempend, zacht en gripvast stuurlint een serieus pluspunt betekenen.

Voor sommige wielrenners heel herkenbaar het stoten van de knie tegen het stuur. Probeer dan eens een stuur met een korte reach in combinatie met een langere stuurpen.

Bij ademhalingsproblemen in de beugel, Tip! Kijk dan naar een stuur dat naar buiten loopt onderaan uit.

Veiligheid boven alles. Kan je niet goed bij de remmen overweeg dan om tussenstukjes te laten monteren die de afstand verkleinen, toepasbaar voor de meeste Shimano remmen.

Wij raden aan het stuur neutraal te monteren. Dit betekent in het midden op de stuurpen en de onderkant van het stuur horizontaal. Het kantelen van het stuur kan tot gevolg hebben dat je polsen pijn gaan doen.

Last tintelende handen of pijn in de schouders? Je zit ofwel te kort, waardoor schouders naar mekaar toe geduwd worden of kan ook zijn dat je  te lang en te diep zit, waardoor schouders naar buiten draaien.

Een andere oorzaak van last aan de handen, schouders of nek. Kan een stuur met een te lange reach zijn. Als dit het geval is dan leun je met gewicht op de handpositie.

Het goed plaatsen van de shifter is essentieel. De positie van de shifter moet neutraal zijn dit voorkomt dat je polsen uit een neutrale positie wordt geplaatst en overstrekt kunnen worden.