MOTIVATIE BIJ KOUD WEER

Als het weer buiten koud is, is het soms moeilijk jezelf te motiveren om je sportkleding aan te trekken. Daarom hebben wij 5 motivatie tips op een rijtje gezet. Om toch de loopschoenen of fiets te pakken.

1. ZOEK EEN MAATJE

Lekker babbelen onderweg, laat het gevoel van “wat is het koud” snel verdwijnen. Daarnaast ben je minder geneigd de afspraak te “cancellen”. Je hebt immers met je maatje afgesproken. Spreek daarom af met iemand om samen te trainen.

2. KLEED JE GOED AAN

Belangrijk is dat je tijdens de koudere periodes jezelf goed warm aankleed. Doe dit d.m.v. laagjes, een extra winterjas, muts, handschoenen en buff. Zorg er voor dat je warm vertrekt en mocht je het toch te warm krijgen tijdens het trainen, dan kun je snel iets uittrekken.

3. BELOON JEZELF

Wat is nu een mooiere gedachten, als je weet dat na je training er iets lekkers op je staat te wachten. Zorg daarom voor een beloning na een training in het koude weer. Wat dacht je van een lekkere warme douche. Of een overheerlijke koffie met appelgebak. Een tip voor een snel herstel! Neem eerst een recovery sportvoeding drank. Probeer deze wel minimaal binnen 20 minuten en op kamertemperatuur tot je te nemen. Dit om een snelle opname door het lichaam te bevorderen.

4. SCHRIJF JE IN VOOR EEN EVENT

Ook in het vroege voorjaar vinden er heel wat evenementen plaats. Inschrijven maar!!! Dit geeft je een extra train stimulans. Want je wilt toch goed aan de start verschijnen.

5. VERGEET VOORAL NIET WAAROM JE TRAINT

Voor veel duursporters is toch bezig zijn met sport een must. Het blijft een ideale manier om je te ontspannen en je conditie op een redelijk peil te houden. De focus ligt zeer zeker niet om grote prestaties te verrichten en je grenzen op te zoeken. Daar heb je de rest van het jaar nog voldoende mogelijkheden toe. De focus ligt op het genieten, het zalige gevoel achteraf en langzaam de vorm weer op te bouwen.

Succes en Geniet!!!!

Sportvoedingswinkel.nl Just add Your Passion