PURE CHOCOLADE GOED VOOR DUURSPORTERS

Sportvoedingswinkel.nl is constant bezig om jou als duursporter te ondersteunen om je prestatie verder te optimaliseren. Naast ons uitgebalanceerde sportvoeding assortiment, kijken wij ook naar de gezonde ingrediënten die je vindt in “normale” voeding. Neem nu bijvoorbeeld pure chocolade. Dit bevat 2 belangrijke voedingsstoffen die je prestaties bevorderen namelijk antioxidanten en koolhydraten. Alhoewel je koolhydraten (suikers) terugvind in alle chocoladevarianten (wit, melk, puur),raden wij je aan voor de pure variant te gaan. Deze bevat het minste suiker én de meeste antioxidanten.

Wetenschappelijk is bewezen dat Pure chocolade nog meer voordelen heeft voor jou als duursporter, met name op je loopprestaties :

1. Grotere aerobe capaciteit 
Studies tonen aan dat het eten van chocolade je VO2-max (maximale hoeveelheid zuurstof die je per minuut kunt opnemen) verhoogt. De studies brachten naar voren dat 20 gram pure chocolade per dag eten, de VO2-max met maar liefst 17% kan laten stijgen. Dit effect werd verklaard door het aanwezige stofje epicatechine in pure chocolade. Dit stofje zorgt er namelijk voor dat de mitochondriën (de energieproducenten van je cellen) efficiënter werken.

2. Minder ontstekingen
De flavonoïden in pure chocolade helpen om ontstekingen te verminderen. Een stukje chocolade voor of na je training kan een ontsteking en lichte pijn verminderen.

3. Beter humeur
Chocolade bevat serotonine, een hormoon waar je een gelukzalig gevoel van krijgt. Hoe hoger het cacaogehalte in de chocolade, hoe meer serotonine ze levert.

4. Sterker uithoudingsvermogen
Pure chocolade bevat cafeïne, dat je kan helpen om langer door te blijven gaan. Want cafeïne verbetert je kracht en uithoudingsvermogen.

Tip! Probeer wel de Chocolade met mate in te nemen want in chocolade zit ook redelijk wat vet.