BYE ENDURANCEBAR VERPAKKING BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

BYE ENDURANCEBAR VERPAKKING 100% BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

Bye sportvoeding is vanaf het begin van hun bestaan bezig hoe natuurlijk en hoog van kwaliteit sportvoeding voor elke duursporter toegankelijk te maken. Denk hierbij aan dat sportvoeding van Bye geen chemische zoetstoffen bevat. Nu 4 jaar later zijn de BYE Endurance bars ook nog voorzien van een 100% biologisch verpakking.

Wat betekent een 100% biologisch afbreekbare verpakking?

Een 100% biologisch afbreekbare verpakking moet aan de volgende criteria voldoen:

  • Minstens 90% van het product moet binnen 12 weken tot deeltjes van minder dan 2 mm afbreken.
  • Binnen 6 maanden moet het product afbreken tot organische stoffen (CO2, water en mineralen).
  • De toegestane maximumconcentraties voor zware metalen (Cu, Zn, Ni, Cd, Pb, Hg, Cr, Mo, Se, As) en fluor mag niet overschreden mogen worden.
  • Het toegevoegde product mag geen schadelijke invloed hebben op de kwaliteit van het compost.

Dit betekent niet dat de verpakking bij jou in de kast of in je zak zal afbreken!

De verpakking wordt namelijk afgebroken door micro-organismen (bacteriën en schimmels) tot minerale bestanddelen, biomassa, water en kooldioxide (C02) of methaan (CH4). Dit gebeurt in een chemisch proces dat onder de volgende gunstige voorwaarde moet worden blootgesteld; zuurstof, temperatuur en vocht.

Daardoor kan je de verpakking weg gooien bij het GFT Afval!

Dit is positief want GFT afval wordt op de juiste manier gerecycled en kan omgezet worden in voedingsstoffen, bij velen bekend als compost. Compost is een perfecte bodemverbeteraar, waardoor onze verpakking bij draagt aan nieuw leven!

De verpakking wordt binnen 6 maanden volledig afgebroken tot organische stoffen! Hiermee draag jij als sporter en wij als BYE! Nutrition bij aan een Zero waste lifestyle!

Natuurlijk ondersteunt Sportvoedingswinkel.nl dit initiatief en in algemene zin adviseren wij je lege verpakkineng mee te nemen, te “droppen” bij een afgifte punt (tijdens een event) of in een prullenbak te doen.