ESSENTIALS VOOR MARATHON LOPERS

Speciaal voor de marathon lopers heeft Sportvoedingswinkel.nl vijf slimme marathon tips.

1. Nieuwe kleding voor de Marathon

Je start de marathon met nieuwe kleding die je nog nooit hebt aan gehad? DOE DAT NIET, want je hebt deze kleding nog nooit uitgeprobeerd. Een shirt dat je bijvoorbeeld bij je inschrijving krijgt, kan er leuk uitzien, maar misschien past het toch niet zoals je gehoopt had. Of nog erger het shirt begint na een tiental kilometer te schuren op bepaalde plekken. Gouden regel: test alles uit tijdens je training, dit geldt ook voor je sportvoeding. Gebruik de langste duurloop training zoals je de marathon wilt aan pakken. Dus test je spullen uit.

2. Je eigen sportvoeding

Tijdens de marathon is er normaal gezien voldoende bevoorrading, echter volledig daar op te vertrouwen raden wij je niet aan. Want:

  1. Niet elke marathon heeft het zelfde bevoorrading protocol.
  2. Wij adviseren tijdens de marathon geen “vreemde” sportvoeding tot je te nemen. Je weet namelijk niet hoe je lichaam hier op reageert.

Je zou niet de eerste zijn die daardoor moet opgeven met een tegensputterende maag. Experimenteer daarom tijdens je training het soort drinken en eten dat je tijdens de wedstrijd zult krijgen of neem zelf je eigen sportvoeding mee en laat “verzorgers” langs de route staan om de juiste sportvoeding aan te geven.

Tip! check op voorhand de site van het evenement als het gaat om de bevoorrading.

4. Je weet niet of de zon schijnt

Als je in het buitenland gaat lopen zou het kunnen zijn dat de weersomstandigheden anders  zijn dan in Nederland. En zelfs al ga je lopen op een zonnige bestemming, is een wisselvallige dag nooit uit te sluiten.

Check de weersvoorspelling en pas je kledij hierop aan.

4. Je vertrekt als een pijl uit een boog

Zeker voor beginnende marathonlopers is het geen slecht idee om eenzelfde tempo gedurende heel de marathon aan te houden. Laat je daarom niet meeslepen door de externe factoren (collega-lopers, toeschouwers, sfeer, …). Weet op voorhand welk tempo je aankan en hou je hier dan ook aan, zelfs als je het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan omdat je erg goede benen hebt.

5.  Je loopspullen in je gewone bagage?

Het laatste wat je wilt, als je in het buitenland gaten lopen, is dat je bagage niet aankomt. En in die bagage je loopspullen in zitten. Om te voorkomen dat je loopspullen “verloren” raken, doe je er goed aan om deze spullen als handbagage mee te nemen.

Sportvoedingswinkel.nl wenst je succes met je uitdaging