Duchene Heroes

Begin elke tocht met een voorsprong, ook tijdens Duchene Heroes. Dit geldt niet alleen met de juiste trainingsarbeid te voorbereiding maar zeker ook met de juiste sportvoeding aan de start te verschijnen.

Voorbereiding

Carbo loader is vooral geschikt om de koolhydraatvoorraden in de spieren te optimaliseren. Met Carbo Loader sportvoeding is het gemakkelijk om de hoeveelheid koolhydraten in de voeding op te hogen, zonder dat je als sporter heel veel moet gaan eten. Gebruik een Carbo loader 1 dag voorafgaand aan je wedstrijddag. Op de wedstrijddag gebruik je het 2-3 uur voor aanvang van je inspanning. Een portie levert evenveel koolhydraten als 5 sneetjes brood, 440 gram gekookte pasta of 3 grote aardappels.

Op de dag zelf

Ontbijt:
Eet 2-3 uur voor aanvang een goed ontbijt, rijk aan koolhydraten en voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) en laag in vet en zout.
Neem als ontbijt wit brood met jam, banaan en/of mager vleesbeleg (kalkoen, kip, rosbief – niet vet en niet zout). Drink fruitsap en/of thee, eventueel met honing en eet 1 stuk fruit (bij voorkeur banaan of trosje druiven, bessen). Eventueel kommetje magere yoghurt met jam. Je kan tijdens het ontbijt 1 of 2 schepjes Carbo loader toevoegen aan je dranken en of yoghurt.

Vóór de start van de Duchene Heroes, sportvoeding is essentieel

In aanloop naar de start is het van groot belang om voldoende brandstof (=koolhydraten) in je lichaam te hebben. Eet 45-30 minuten voor het begin een Energy bar. Daarnaast is het belangrijk om je vochthuishouding (vocht + mineralen) op orde te hebben. Drink 500 ml ruim 30 minuten voor de start.

Tijdens de Duchene Heroes tocht, zorg voor de juiste sportvoeding.

Hypotonic Sports Drink
Wij adviseren om minimaal 1 bidon (750ml) Hypotonic Sports Drink per uur te drinken. Vanwege het extreme karakter van de tocht heb je een extra hoeveelheid energie nodig, dus daarom adviseren wij om 1 schepje Hypotonic drink te vervangen door 1 schepje Carboloader. Een Carbo loader is smaakloos en bevat lange koolhydraten die zorgen voor langdurige energie.

Naast de Hypotonic sportvoeding drink kun je je energiebehoefte aanvullen met een Energy bar. Zeker in de eerste helft van een training of wedstrijd is het belangrijk om voldoende energievoorraad aan te leggen voor het 2e deel van de training/wedstrijd.

Voor diegene die moeite heeft met vast voedsel zijn er een paar goede alternatieven:
1 . Long Lasting Energydrink is een ideaal alternatief voor een energybar. Het is een kant en klare drank en bevat een optimale combinatie van koolhydraten voor langdurige energie. Het is vloeibare voeding en zeer geschikt voor een lichaam dat moeite heeft met het verwerken van vast voedsel (repen, brood, banaan). Een Long Lasting Energy drink levert dezelfde energie als 3 bananen. Een pakje high energy drink geeft je voldoende energie voor 60 – 90 minuten
2. Energy Geldrink en/of Energy Gels. Een Gel geeft je lichaam een extra directe energiestoot. Energy gels hebben een unieke koolhydraatverhouding voor een optimale energieopname; snelle suikers voor directe energie en lange koolhydraten voor langdurige energie (20 minuten). We raden je aan om 2-3 porties gel of geldrink (33 gram gel of 60 ml geldrink) per uur te nemen. Daarnaast bevat een gel weinig glucose waardoor er geen sterke insulinepiek is en je bloedsuikerwaarde stabiel blijft. Wij adviseren om direct na een energy gel altijd een slok water te nemen om de opname te bevorderen.

Sportvoeding, na de Duchene Heroes tocht snel herstellen!

Recovery Drink

Na de tocht is de energievoorraad in je spieren behoorlijk verminderd. Om je voorraad aan te vullen is het belangrijk om koolhydraten te gebruiken na het sporten. Wanneer je koolhydraten combineert met eiwit wordt de opname in je spieren versneld. Dit zorgt voor een snel herstel zodat je lichaam klaar is voor de volgende training/wedstrijd/toertocht. Behalve het versnellen van de opname van koolhydraten, helpt eiwit ook bij het herstellen van spierschade.

Hydratatie

Na de Duchene Heroes moet je zorgen dat je snel en goed herstelt, zodat je op tijd weer fit bent voor een volgende prestatie. Hydratatie is belangrijk voor het op peil brengen en houden van je vocht- en mineraal gehalte. Voor hydratie gebruik je een dorstlesser. Door Hypotonic sportvoeding Drink lichter te doseren (1 of 2 schepjes per bidon van 750 ml) heb je een ideale dorstlesser of neem Total Hydration. Drink minimaal 750 ml na het sporten.
Dus… om je conditie te optimaliseren is het belangrijk om goed en snel te herstellen. Zo kun je de volgende training of wedstrijd weer met een voorsprong beginnen en kun je je conditie verder uitbouwen. Neem je herstelvoeding direct (binnen 45 minuten) na de inspanning, dan haal je het meeste rendement uit je voeding.