Rotterdam Marathon voeding

SPORTVOEDING ROTTERDAM MARATHON

 

41ste NN Marathon Rotterdam 2022

9 en 10 april

Geen andere marathon in Nederland kent zoveel sfeer en ambiance als de NN Marathon Rotterdam.  Het parcours zal geen grote veranderingen ondergaan en de Coolsingel zal wederom het middelpunt zijn van het marathonweekend. Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de vele toeschouwers de deelnemers toejuichen en traditioneel onthalen aan de finish op de Coolsingel voor het Stadhuis.

Rotterdam Marathon voedingsadvies

Naast een goede voorbereiding, waaronder een gedegen training en loopschoenen en kleding.  is goede sportvoeding een must !

Speciaal voor de marathon hebben wij een voedingsadvies opgesteld. Let op! Dit advies is een algemeen sportvoeding advies. Niet elke persoon heeft dezelfde behoeftes tijdens de marathon. De hoeveelheden kunnen per persoon verschillend zijn.

Tip! probeer je voeding voor de marathon uit en sla nooit een drankpost over. 

Voorafgaand aan de marathon:

Start 2 dagen voor de marathon met:

  • 2 bidons 750 ml carboloader; over de dag verspreid opdrinken

Direct naar het carboloader assortiment

Op de wedstrijddag:

2 – 3 uur voor de marathon ontbijt met:

  • Witbrood. Witbrood wordt sneller omgezet naar energie. Of kies voor een bord yoghurt met cruesli, stroop, honing en jam. Vermijdt koffie,  dit onttrekt namelijk vocht.

1 uur voor de marathon neem:

  • Een bidon met Carboloader tot je toe. Ook zou je een bidon met een isotone sportdrank kunnen aanvullen met een energiereep.

Tijdens Wedstrijd:

  • eerste 20 km vast voedsel – repen
  • eerste 20 km isotone gels
  • vanaf km 20: overstap op electrolyte gels of Caffeine gels. Wil je voor de ultieme neem dan de SiS Beta Fuel Nootropics.

Beta Fuel gels is de nieuwste ontwikkeling op het gebied energy gels, want:

De toegevoegde waarde van Beta Fuel sportvoeding

Beta Fuel gebruikt zowel maltodextrine als fructose om de levering en het gebruik van koolhydraten tijdens het sporten te optimaliseren en maag-darmproblemen tot een minimum te beperken. De combinatie van maltodextrine en fructose is de sleutel tot Beta Fuel, aangezien het transport van voedingsstoffen door de darmwand een snelheidsbeperkende factor is bij de oxidatie van koolhydraten tijdens inspanning.

Na de marathon neem:

Voor een optimaal herstel direct een herstelshake tot je. Drink daarna ieder uur (tot 6 uur naar de finish) een glas water.

Test voor de Marathon je sportvoeding uit, om te kijken hoe je lichaam reageert.

Check! Vanaf 1 maart aanstaande is onze speciale Rotterdam Marathon pagina live gegaan. Op deze pagina vindt je de beste aanbiedingen die een bijdrage leveren op een succesvolle run!!!