Rotterdam Marathon voeding

 

SPORTVOEDING ROTTERDAM MARATHON

De jubileumeditie van de marathon van Rotterdam is uitgesteld. Dat heeft de organisatie laten weten. Er komt op korte termijn een gesprek over een nieuwe datum voor de veertigste editie.

De organisatie acht het niet verantwoord gezien de laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het coronavirus om het evenement plaats te laten vinden.

De organisatie: “Een enorme tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staan bij de evenementen van Golazo Sports altijd voorop.”

40ste NN Marathon Rotterdam 2020

Geen andere marathon in Nederland kent zoveel sfeer en ambiance als de NN Marathon Rotterdam.  Het parcours zal geen grote veranderingen ondergaan en de Coolsingel zal wederom het bruisende middelpunt zijn van het marathonweekend. Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de vele toeschouwers de deelnemers toejuichen en traditioneel onthalen aan de finish op de Coolsingel voor het Stadhuis.

De 40e editie van de Rotterdamse marathon zal in 2020 vanwege het jubileum extra feestelijk worden.

Rotterdam Marathon voedingsadvies

Naast een goede voorbereiding, waaronder een gedegen training en loopschoenen en kleding.  is goede sportvoeding een must !

Speciaal voor de marathon hebben wij een voedingsadvies opgesteld. Let op! Dit advies is een algemeen sportvoeding advies. Niet elke persoon heeft dezelfde behoeftes tijdens de marathon. De hoeveelheden kunnen per persoon verschillend zijn.

Tip! probeer je voeding voor de marathon uit en sla nooit een drankpost over. 

Voorafgaand aan de marathon:

Start 2 dagen voor de marathon met:

  • 2 bidons 750 ml carboloader; over de dag verspreid opdrinken

Direct naar het carboloader assortiment

Op de wedstrijddag:

2 – 3 uur voor de marathon ontbijt met:

  • witbrood. Witbrood wordt sneller omgezet naar energie. Of kies voor een bord yoghurt met cruesli, stroop, honing en jam. Vermijdt koffie,  dit onttrekt namelijk vocht.

1 uur voor de marathon neem:

  • Een bidon met Carboloader tot je toe. Ook zou je een bidon met een isotone sportdrank kunnen aanvullen met een energiereep. Tijdens Wedstrijd:
  • eerste 20 km vast voedsel – repen
  • eerste 20 km isotone gels
  • vanaf km 20: overstap op hypotone gels of Caffeine gels

Na de marathon neem:

Voor een optimaal herstel direct een herstelshake tot je. Drink daarna ieder uur (tot 6 uur naar de finish) een glas water.

Tip, probeer voor de Marathon je sportvoeding uit, om te kijken hoe je lichaam reageert. Check ook eens onze Born Sportvoedingswinkel. Voor de laatste tips en aanbiedingen van Born Sportvoeding

Check de laatste voordelige aanbieding op Super Stunts