SPORTVOEDING ROTTERDAM MARATHON

Op 7 april aanstaande is het zover dan wordt de Rotterdam Marathon weer gelopen. De befaamde marathon  die zijn oorsprong vond in 1981.  Tijdens de eerste marathon gingen een kleine 200 deelnemers van start. Dit is nu uitgegroeid tot een evenement welk elk jaar weer tienduizenden deelnemers en bezoekers trekt.  Er is altijd veel belangstelling voor deze snelle marathon. Waarbij zowel nationaal als internationaal er veel belangstelling is om van start te gaan.

Met een supersnel parcours, een uitstekende, innovatieve organisatie, een inspirerend publiek en een unieke sfeer op onder meer de Coolsingel is de Marathon Rotterdam uitgegroeid tot de grootste marathon én het grootste eendaagse sportevenement van Nederland met fantastische erenpodia. Tip! Op 24 februari 2019 wordt de Lansingerlandrun georganiseerd, een ideaal evenement ter voorbereiding op de Rotterdam Marathon.

Rotterdam Marathon voedingsadvies

Naast een goede voorbereiding, waaronder een gedegen training en loopschoenen en kleding (let op je outfit begin april  kan het koud zijn), is goede sportvoeding een must !

Speciaal voor de marathon hebben wij een voedingsadvies opgesteld. Let op! Dit advies is een algemeen sportvoeding advies. . Niet elke persoon heeft dezelfde behoefte tijdens de marathon. De hoeveelheden kunnen per persoon verschillend zijn.

Tip! probeer je voeding voor de marathon uit en sla nooit een drankpost over. 

Voorafgaand aan de marathon:

Start 2 dagen voor de marathon met:

  • 2 bidons 750 ml carboloader; over de dag verspreid opdrinken

Direct naar het carboloader assortiment

Op de wedstrijddag:

2 – 3 uur voor de marathon ontbijt met:

  • witbrood. Witbrood wordt sneller omgezet naar energie. Of kies voor een bord yoghurt met cruesli, stroop, honing en jam. Vermijdt koffie,  dit onttrekt namelijk vocht.

1 uur voor de marathon neem:

  • Een bidon met Carboloader tot je toe. Ook zou je een bidon met een isotone sportdrank kunnen aanvullen met een energiereep. Tijdens Wedstrijd:
  • eerste 20 km vast voedsel – repen
  • eerste 20 km isotone gels
  • vanaf km 20: overstap op hypotone gels of Caffeine gels

Na de marathon neem:

Voor een optimaal herstel direct een herstelshake tot je. Drink daarna ieder uur (tot 6 uur naar de finish) een glas water.

Tip, probeer voor de Marathon je sportvoeding uit, om te kijken hoe je lichaam reageert. Check ook eens onze Born Sportvoedingswinkel. Voor de laatste tips en aanbiedingen van Born Sportvoeding