SPORTVOEDING ROTTERDAM MARATHON

 

Op 7 april aanstaande is het zover dan wordt de Rotterdam Marathon weer gelopen. De befaamde marathon  die zijn oorsprong vond in 1981.  Tijdens de eerste marathon gingen een kleine 200 deelnemers van start. Dit is nu uitgegroeid tot een evenement welk elk jaar weer tienduizenden deelnemers en bezoekers trekt.  Er is altijd veel belangstelling voor deze snelle marathon. Waarbij zowel nationaal als internationaal er veel belangstelling is om van start te gaan.

Met een supersnel parcours, een uitstekende, innovatieve organisatie, een inspirerend publiek en een unieke sfeer op onder meer de Coolsingel is de Marathon Rotterdam uitgegroeid tot de grootste marathon én het grootste eendaagse sportevenement van Nederland met fantastische erepodia. Tip! Op 24 februari wordt de Lansingerlandrun georganiseerd een ideaal evenement ter voorbereiding voor de Rotterdam Marathon.

Rotterdam Marathon voedingadvies

Naast een goede voorbereiding waaronder een gedegen training en loopschoenen en kleding (let op je outfit begin april  kan het koud zijn). Is goede sportvoeding een must.

Speciaal voor de marathon hebben wij een voedingadvies opgesteld. Let op! Dit advies is een algemeen sportvoeding advies. . Niet elke persoon heeft dezelfde behoefte tijdens de marathon. De hoeveelheden kunnen per persoon verschillend zijn.

 

Tip! probeer je voeding voor de marathon uit en sla nooit een drank post over. 

Voorafgaand de marathon:

Start 2 dagen voor de marathon met:

  • 2 bidons 750 ml carbo loader; over de dag verspreid opdrinken

Direct naar het carbo loader assortiment

 

Op de wedstrijddag:

2 – 3 uur voor de marathon ontbijt met:

  • witbrood. Witbrood wordt sneller omgezet naar energie. Kies je voor een bord yoghurt met cruesli, stroop, honing en jam. Vermijdt koffie,  dit ontrekt namelijk vocht.

1 uur voor de marathon neem:

  • Een bidon met Carbo loader tot je toe. Ook zou je een bidon met een isotone sportdrank kunnen aangevuld met een energie reep.Tijdens Wedstrijd:
  • eerste 20 km vast voedsel – repen
  • eerste 20 km isotone gels
  • vanaf km 20: overstap op hypotone gels of Caffeine gels

 

Na de marathon neem:

Voor een optimaal herstel direct een herstelshake tot je. Drink daarna ieder uur (tot 6 uur naar de finish) een glas water.

 

Tip, prober voor de Marathon je sportvoeding uit, om te kijken hoe je lichaam reageerd. Check ook eens onze Born Sportvoedingswinkel. Voor de laatste tips en aanbiedingen van Born Sportvoeding

 

Aanbiedingen

Voor de voorbereiding op de New York Marathon hebben wij speciale aanbiedingen.  klik op de afbeelding om direct naar het product te gaan.

 

 

 

Speciaal ter voorbereiding voor de marathon en voor de dag zelf,  introduceerde wij de SiS Go variety pack bundel. 14 stuks gel in 7 smaken tijdelijk voor 14,00.

 

De Performance box, een box wat alles bevat, wat een duursporter nodig heeft tijdens zijn of haar inspanningen

 

Peptiplus voordeel bundel voor onderweg en voor herstel

 

 

SIS Rapid Recovery, herstel na een training of de marathon is essentieel

Etixx citroen bar een frisse smaak of voor of tijdens de marathon in the nemen.

 

Carbo loader koolhydraten stapelen een aantal dagen voor de marathon, nu als voordeel pack

Voor meer informatie neem dan kontakt met ons op. Wij staan klaar om je van goed advies te voorzien.