SPORTVOEDING NEW YORK MARATHON

De New York Marathon vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag van november in New York. Er doen ongeveer 50.000 lopers aan mee en het evenement trekt ruim 2 miljoen toeschouwers. Dit kan dan ook gezien worden als het grootste sportevenement van de stad: er lopen ruim 10.000 lopers uit het buitenland mee. In 2019 vindt de New York City Marathon plaats op 3 november. Maar de marathon-activiteiten in de stad beginnen een week eerder al, met als aftrap een 5 mile run op de zondag ervoor.

NEW YORK Marathon voedingsadvies

Naast een goede voorbereiding, waaronder een gedegen training en loopschoenen en kleding (let op je outfit begin november kan het koud zijn), is goede sportvoeding een must !

Speciaal voor de marathon hebben wij een voedingsadvies opgesteld. Let op! Dit advies is een algemeen sportvoeding advies. .Niet elke persoon heeft dezelfde behoefte tijdens de marathon. De hoeveelheden kunnen per persoon verschillend zijn.

Tip! probeer je voeding voor de marathon uit en sla nooit een drankpost over. 

Voorafgaand aan de marathon:

Start 2 dagen voor de marathon met:

  • 2 bidons 750 ml carboloader; over de dag verspreid opdrinken

Direct naar het carboloader assortiment

Op de wedstrijddag:

2 – 3 uur voor de marathon ontbijt met:

  • witbrood. Witbrood wordt sneller omgezet naar energie. Of kies voor een bord yoghurt met cruesli, stroop, honing en jam. Vermijdt koffie,  dit onttrekt namelijk vocht.

1 uur voor de marathon neem:

  • Een bidon met Carboloader tot je toe. Ook zou je een bidon met een isotone sportdrank kunnen aanvullen met een energiereep. Tijdens Wedstrijd:
  • eerste 20 km vast voedsel – repen
  • eerste 20 km isotone gels
  • vanaf km 20: overstap op hypotone gels of Caffeine gels

Na de marathon neem:

Voor een optimaal herstel direct een herstelshake tot je. Drink daarna ieder uur (tot 6 uur naar de finish) een glas water.

Tip, probeer voor de Marathon je sportvoeding uit, om te kijken hoe je lichaam reageert. Check ook eens onze Born Sportvoedingswinkel. Voor de laatste tips en aanbiedingen van Born Sportvoeding

MARATHON AKTIE

Nu is oktober traditioneel de marathon maand, daarom heeft Sportvoedingswinkel.nl in samenwerking met Sience in Sport een aantal gels in prijs verlaagd.

Aktie 1.

SiS Cafeïne gels

Alle smaken SiS Cafeïne gels nu € 1,59 per stuk. Leverbaar in de smaken Cola, Double Espresso, Citrus en Berry

Deze gels hebben een ideale combinatie van koolhydraten en cafeïne. De gel die je een extra boost geeft.

Shop hier voor jou SiS Cafeïne smaak

Aktie 2.

SiS Go energy + electrolyte

Alle smaken SiS go energy + electrolyte gels nu € 1,45 per stuk. Leverbaar in de smaken Lemon&Mint, Framboos en Salted Caramel

De GO Energy + Electrolyte energiegel is vergelijkbaar met de normale SIS gels, maar bevat ook 118 mg natrium, 9,5 mg kalium en 1,5 mg magnesium extra.

Shop hier voor jou SiS go energy + electrolyte smaak

Aktie 2.

Een compleet SiS sportvoeding pakket om de uitdaging aan te gaan. Dit pakket bestaat uit 5 energy bars en 7 isotonic gels

Shop hier voor jou sportvoeding pakket