SPORTVOEDING AMSTERDAM MARATHON

Het Olympisch Stadion zal op zondag 20 oktober 2019 weer volledig in het teken van de TCS Amsterdam Marathon staan. Je kunt dit jaar kiezen voor de TCS 8 km, de Mizuno Halve Marathon of de TCS Marathon, met ieder een snel en aantrekkelijk parcours door de hoofdstad. Bij deze 44e editie worden ruim 45.000 deelnemers uit meer dan 120 landen verwacht.

Amsterdam Marathon voedingsadvies

Naast een goede voorbereiding, waaronder een gedegen training en loopschoenen en kleding (let op je outfit begin april  kan het koud zijn), is goede sportvoeding een must !

Speciaal voor de marathon hebben wij een voedingsadvies opgesteld. Let op! Dit advies is een algemeen sportvoeding advies. . Niet elke persoon heeft dezelfde behoefte tijdens de marathon. De hoeveelheden kunnen per persoon verschillend zijn.

Tip! probeer je voeding voor de marathon uit en sla nooit een drankpost over. 

Voorafgaand aan de marathon:

Start 2 dagen voor de marathon met:

  • 2 bidons 750 ml carboloader; over de dag verspreid opdrinken

Direct naar het carboloader assortiment

Op de wedstrijddag:

2 – 3 uur voor de marathon ontbijt met:

  • witbrood. Witbrood wordt sneller omgezet naar energie. Of kies voor een bord yoghurt met cruesli, stroop, honing en jam. Vermijdt koffie,  dit onttrekt namelijk vocht.

1 uur voor de marathon neem:

  • Een bidon met Carboloader tot je toe. Ook zou je een bidon met een isotone sportdrank kunnen aanvullen met een energiereep. Tijdens Wedstrijd:
  • eerste 20 km vast voedsel – repen
  • eerste 20 km isotone gels
  • vanaf km 20: overstap op hypotone gels of Caffeine gels

Na de marathon neem:

Voor een optimaal herstel direct een herstelshake tot je. Drink daarna ieder uur (tot 6 uur naar de finish) een glas water.

Tip, probeer voor de Marathon je sportvoeding uit, om te kijken hoe je lichaam reageert. Check ook eens onze Born Sportvoedingswinkel. Voor de laatste tips en aanbiedingen van Born Sportvoeding