AMSTEL GOLD RACE VOEDING ADVIES


Aankomende zaterdag 20 april is het zover, dan staat voor vele wielrenners de toerversie van de Amstel Gold Race op het programma. Zes  verschillende afstanden brengen de renners over het mooie heuvellandshap van Zuid-Limburg.

Hieronder tref je  een voedingsadvies om optimaal je voor start voor te bereiden en tijdens de jouw Amstel Gold  te profiteren.

Onder het advies tref je aantal unieke sportvoeding aanbiedingen aan.

VOORBEREIDING

Carbo loader is vooral geschikt om de koolhydraatvoorraden in de spieren te optimaliseren. Met Carbo Loader is het gemakkelijk om de hoeveelheid koolhydraten in de voeding op te hogen, zonder dat je als sporter heel veel moet gaan eten. Gebruik een Carbo loader 1 dag voorafgaand aan je wedstrijddag. Op de wedstrijddag gebruik je het 2-3 uur voor aanvang van je inspanning. Een portie levert evenveel koolhydraten als 5 sneetjes brood, 440 gram gekookte pasta of 3 grote aardappels.

Ontbijt:

Eet 2-3 uur voor aanvang een goed ontbijt, rijk aan koolhydraten en voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) en laag in vet en zout.

Neem als ontbijt wit brood met jam, banaan en/of mager vleesbeleg (kalkoen, kip, rosbief – niet vet en niet zout). Drink fruitsap en/of thee, eventueel met honing en eet 1 stuk fruit (bij voorkeur banaan of trosje druiven, bessen). Eventueel kommetje magere yoghurt met jam. Je kan tijdens het ontbijt 1 of 2 schepjes Carbo loader toevoegen aan je dranken en of yoghurt.

Vóór de toertocht

In aanloop naar een lange training/wedstrijd of toertocht is het van groot belang om voldoende brandstof (=koolhydraten) in je lichaam te hebben. De koolhydraatvoorraad in je spieren is beperkt en een tekort kan je prestatie met 50% doen dalen. Dus eet op tijd en voldoende. Begin 45-30 minuten voor het begin met sportvoeding d.m.v. een Energy bar. Daarnaast is het belangrijk om je vochthuishouding (vocht + mineralen) op orde te hebben. Drink 500 ml ruim 30 minuten voor de start.

Sportvoeding tijdens de toertocht

Hypotonic Sports Drink

In de zomer adviseren wij om minimaal 1 bidon (750ml) Hypotonic Sports Drink per uur te drinken. In de winter verlies je minder vocht en mineralen en heb je dus ook minder vocht en mineralen nodig (500 ml per uur). Je hebt echter wel dezelfde hoeveelheid energie nodig, dus daarom adviseren wij om 1 schepje Hypotonic drink te vervangen door 1 schepje Carbo loader. Een Carbo loader is smaakloos en bevat lange koolhydraten die zorgen voor langdurige energie.

Naast de Hypotonic drink kun je je energiebehoefte aanvullen met een Energy bar. Zeker in de eerste helft van een training of wedstrijd is het belangrijk om voldoende energievoorraad aan te leggen voor het 2e deel van de training/wedstrijd.

Voor diegene die moeite heeft met vast voedsel zijn er een paar goede sportvoeding alternatieven:

1 . Long Lasting Energydrink is een ideaal alternatief voor een energy bar. Het is een kant en klare drank en bevat een optimale combinatie van koolhydraten voor langdurige energie. Het is vloeibare voeding en zeer geschikt voor een lichaam dat moeite heeft met het verwerken van vast voedsel (repen, brood, banaan). Een Long Lasting Energy drink levert dezelfde energie als 3 bananen. Een pakje high energy drink geeft je voldoende energie voor 60 – 90 minuten

2. Energy Geldrink en/of Energy Gels. Een Gel geeft je lichaam een extra directe energiestoot. Energy gels hebben een unieke koolhydraatverhouding voor een optimale energieopname; snelle suikers voor directe energie en lange koolhydraten voor langdurige energie (20 minuten). We raden je aan om 2-3 porties gel of geldrink (33 gram gel of 60 ml geldrink) per uur te nemen. Daarnaast bevat een gel weinig glucose waardoor er geen sterke insulinepiek is en je bloedsuikerwaarde stabiel blijft. Wij adviseren om direct na een energy gel altijd een slok water te nemen om de opname te bevorderen.

Speciaal voor de Amstel Gold Race hebben wij een groot aantal unieke aanbiedingen.

Maxim Carbo loader nu € 11,00

Amstel Gold Aanbiedingen

SIS Go Electrolyte Sportdrank 1kg, alle smaken nu € 17,50

SIS Go Electolyte Sportdrank 500 gr, alle smaken nu € 11,50

SIS Go Energy Sportdrank 1KG, Lemon nu € 17,50

SIS Go Caffeine gels, smaak Cola nu € 17,50

Kijk snel voor deze unieke aanbiedingen en andere op Amstel Gold Sunts